Mesir Şehit Hakan Acarkanlı Ortaokulundan yıl sonu sergisi

Mesir Şehit Hakan Acarkanlı Ortaokulundan yıl sonu sergisi

Mesir Şehit Hakan Acarkanlı  Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin Görsel Sanatlar öğretmenleri Fadime Özcan ve Emrah Kirpi  rehberliğinde öğretmen ve öğrencilerin ortak katılımı ve iş birliği ile okul bahçelerinde düzenledikleri resim şenliğinde 2 gün boyunca hep beraber yaptıkları resimler  magnesia AVM'de sergilendi. Sergiye  vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Görsel Sanatlar öğretmeni Fadime Özcan, bu ortak projenin sonuçlarından memnun olduğunu belirterek şunları sözlerine söyledi.

"Mesir Şehit Hakan Acarkanlı  Ortaokulu  bahçesinde düzenlemiş olduğumuz resim şenliği etkinliğinde çocuklarımıza ve öğretmenlerimize anın tadını çıkarabilecekleri eğlenceli bir anı bıraktı. Bunun yanında öğrencilerimiz   birlikte hareket edebilmeyi, birbirimizi tamamlamayı ve emeğe saygı duymayı vurgulamayı, müzik eşliğinde renklerle dans etmeyi hedeflemiştik.Sonuç olarak ortaya bu güzel görüntüler ve çalışmalar çıktı. Göreve başladığım ilk yıldan beri gittiğim her okulda geleneksel olarak düzenlediğim resim şenliğini Mesir Şehit Hakan Acarkanlı Ortaokulunda da Emrah öğretmenim ile birlikte gerçekleştirmiş olmaktan mutluyum, devamının gelmesini diliyorum" dedi.

Okulun Görsel Sanatlar öğretmen Emrah Kirpi ise "Bu ortak çalışmanın eseri olan resimleri sergileyerek özellikle öğrencilerimizin 2 gün süren şenlik boyunca emek verdikleri çalışmaların daha geniş kitlelere ulaşabildiğini görmelerini istedik. Amaçlarımızdan biri de çocukları gittikçe bencilleşen toplum yapısının etkisinden çıkarıp,onlara biz  yaptık diyebilmeyi öğretebilmekti.
O yüzden sergimizdeki bütün resimler ortak çalışmanın ürünüdür. Şahsa ait değil bize aittir.
Sergi esnasında müziğin de bize eşlik etmesi bizim için çok kıymetliydi.Müzik alanında yetenekli öğrencilerimizin kendilerini de ortaya koyabilecekleri bir ortam oluşturmuş olduk.Resim ve müzik birlikte daha da güzel ve anlamlı" şeklinde konuştu.