Alaşehir'de 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' Kutlaması Yapıldı

Geleneksel El Sanatları Sergisi ve Halk Oyunları gösterisinin yapıldığı Alaşehir Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında ki açılışta Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun ve eşi Duygu Uçgun, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve eşi Selen Öküzcüoğlu , İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan ve eşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, ilçe Müftüsü Necati Kara,  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, sivil toplum kuruluşları, siyasi Parti temsilcileri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Kursiyerler, Öğretmenler ve Usta Öğreticilerin çalışmaları olan el emeği göz nuru eserler büyük beğeni topladı.
Açılış konuşmasını yapan Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez; Kurumda yaptığı dörtlük yıllık çalışmasından bahsetti. Ölmez konuşmasında; ''Halk eğitimi bir lüks değil bireylerin mutluluğu için yerine getirilmesi için gereken bir hizmettir'' ifadesini kullandı.
Hayat Boyu Öğrenme Katılımını En Üst Düzeye Çıkarttık.
''2021-2022 eğitim-öğretim yılında; 5 yüz beş kurs açtıklarını bu kurslarda toplamda 12 bin 700 Alaşehir'li vatandaşlarımız katılım sağladı. Bizler Alaşehir Halk Eğitim Merkezi olarak her zaman her yerde herkes için eğitim anlayışımızla 4 yıl boyunca Alaşehir'imize hizmet etmeye çalıştık. Çeşitli projelerimiz ile hayat boyu öğrenme katılımını en üst düzeye çıkarttık. Açılan kurslarında 'Değişen ve gelişen Alaşehir' teması ile siz değerli Alaşehir li vatandaşlarımızı halk eğitim faaliyetleri ile tanıştırdık'' diye konuştu.
Sergi açılış öncesi Halk oyunları öğretmeni Emine Sert ve kursiyerler Zeybek gösterileri ile ortama renk kattı.
Makrome öğretmeni Sevim Aydoğdu; ''Sınıfında arkadaşları ile beraber makrome ve tığ işleri çalışmaları yaptıklarını söyledi. Aydoğdu; örnek ürün çalışmalarından; ''kapı süsleri, rafta duran süslemeler, şapka, çocuk arabaları süslemeleri, perde, ilk defa bir tane örnek makrome çalışması elbise, makrome oturak ve salıncak yaptıklarını'' açıkladı. Yapmış oldukları salıncakların beş yüz kilograma kadar insan ağırlığını taşıdığını belirtti. 
Aydoğdu ekip arkadaşları ile beraber herkesi makrome kursunu beklediklerini kursiyerlerinin de aile bütçelerine katkı sağlayarak gelir elde edebileceklerini söyledi.
Giyim Branş öğretmeni Hacer Moğul; ''Halkımız ucuz giyinmek istedikleri zaman kursa gelip kendi kıyafetlerini dikebildiklerini söyledi. Kıyafetlerimiz El emeği göz nuru özenle yapılmış olup ürünlerimizin çoğu atık malzemelerden üretilmiştir'' dedi.
Sergide Down sendromlu kursiyerler ile yakından ilgilenildi. Alaşehir'de gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen tarihi eser olan Şarap tanrıçasının örnek mozaik çalışması tanıtıldı.
Gün boyu tanıtım ve sergi ziyareti sürdü.